dilluns, 20 d’agost del 2007

Angkor, sense paraules (19-20 d'agost)

De Pursat vam agafar un bus cap a Batambang, la segona ciutat mes important de Cambodja. Hi vam fer parada de cami cap a Siem Reap. Ens va sobtar molt que nomes arribar se'ns tiressin a sobre milers de conductors de tuk-tuk i motocicletes per portar-nos a qualsevol banda de la ciutat. La sensacio es defineix amb 2 paraules: molt agobiant, sobretot quan veus que algu s'esta emportant les teves motxiles i esta apunt de carregar-les al seu vehicle! Finalment ens hem vam sortir prou be (walking-walking) i vam arribar xino xano a la nostra GH. Durant la tarda vam passar una estona al caixer automatic, unic lloc de la ciutat on l'aire acondicionat es gratis i efectiu!Tambe ens vam passejar llarga estona pel seu mercat, aixi com pels carrers mes centrics.

Haviem llegit que el trajecte de Batambang a Siem Reap era un dels macos per fer en vaixell de tot Cambodja. D'aquesta manera ens vam embarcar en una altra aventura pel mar! Aixo es resumeix en mes de 7 hores pel riu (stung) SangKer, sense comentaris... l'unic que us podem dir es que ens vam ben xurrascar ja que anaven sentades al sostre del barco. El recorregut, magnific: vam passar per trossos de riu quasi coberts de selva, enmig de camps d'arros, per poblats flotants i finalment vam travessar el llac Tonle Sap (l'unic del pais). Al tocar terra, quina va ser la nostra sorpresa quan hi havia un home amb un cartells amb els nostres noms, a mes de milers de persones oferint-te desplacament i tirant-se sobre nosaltres. Us podem dir que vam arribar sanes i salves, pero molt atabalades (creieu-nos que ens estem curtint en negatives diplomatiques!!!). Siem Reap es en si un poble que ha esdevingut molt turistic, s'apleguen grups gegants de tours organitzats, families, viatgers independents que hi fan parada per visitar els temples d'Angkor (a 15 km).

Avui ha estat el gran dia, el que portavem esperant molt de temps! La visita al monument religios mes gran del mon: Angkor Wat. El dia ha comencat molt d'hora, exactament a les 4.20 del mati quan ha sonat el nostre estimat despertador. Preteniem veure la sortida del sol a primera linea del temple i visitar-lo abans que tota la multitud de turistes l'invais. L'experiencia ha estat inolvidable, dormides a mes no poder i rodejades d'una infinitat de camares i tripodes que es disparaven cada 3 segons per captar la lluminositat inexistent de l'ambient (es que estava una mica nuvol). Per no ser menys tambe hem fotografiat el moment i ens ha donat temps de visitar l'Angkor Wat quan encara no hi havia molta gent. La resta del dia l'hem dedicat a veure altres temples que constitueixen l'Angkor Thom: el Bayon (temple de les cares amb un somriure enigmatic del buddha Lokesvara), el Baphoun (molt maco, pero hem trobat a fatlar el buddha de mes de 40 metres que descrivia la nostra guia, l'estaven restaurant), el recinte reial i el Phimeanakas (on hem pujat fins dalt per veure les vistes), entre altres. Tambe hem estat al temple Ta Prohm (molt i molt gran, i el mes curios totalment envait per la selva i per arbres gegants que el cobreixen amb les seves arrels) i el Banteay Srei (una mica allunyat a uns 40km, pero molt ornamentat). Amb el nostre tuk-tuk express hem pogut fer tota la ruta, encara que haguem acabat totalment esgotades, i es que no es menys despres de mes de 14 hores caminant!

Ens despedim aixi de Cambodja, i dema comenca una altra etapa d'aquest viatge. Tornem a Tailandia!