dimarts, 17 de novembre del 2009

De visita per Paris (12-16 de novembre de 2009)

A només una hora i mitja d'avió tenim a la Irina, companya de musicologia de l'ESMuC, vivint a Paris durant tot aquest any. Com que la trobàvem molt a faltar, alguns de nosaltres hem decidit fer-li una visiteta aquest cap de setmana passat.

Podem destacar que...

- El senyor del temps ens ha sorprès molt a tots, de cop i volta, una tardor càlida a Paris que ens ha deixat passejar-la tranquil·lament!

- El 17è arrondissement on viu la Irina és molt burgès, un barri molt estupendo per viure. Si heu d'anar d'hotel, trieu-ne un altre.

- El seu piset és fantàstic, una habitació molt gran i xula. Això sí, a partir de les 23h cal anar de puntetes i no fer soroll!!!!

- La Torre Eiffel s'il·lumina cada hora en punt i durant 5 minuts amb llumetes intermitents. Aquesta curiositat fa prou gràcia, però a la que ho has vist tres vegades comença a semblar una mica kitch...

- Les distàncies a Paris són enormes, si bé hi ha una boca de metro a cada cantonada. Ens marquem una Torre Eiffel-Hôtel de Ville en 1 h 45 minuts. Pas mal....

- El metro i el RER són molt cars, però fan descompte per estudiants. Si saltes és gratis, els taquillers no diuen res i és molt fàcil. Evidentment hem optat per aquesta última tarifa.

- El Marché des Puces ens va agradar molt. De fet, amb la zona prèvia al mercat, ja ens haviem gastat tot el que portàvem: pantalons, petos, pósters, ... etc. La part de les antiguetats també és molt bonica.

- La Universitat Paris 8 on estudia la Irina se sembla molt a la UAB. Divendres vam anar a una classe de Música i Ficció prou interessant, i ens vam guanyar una petita bronca del profe... Aquí són massa sèrios i estirats a vegades.

- El Ferran i el Varun són molt bons cuiners, la Marta i la Mireia, ens apanyem molt bé fent crèpes delicioses.

- Sortir a prendre una cervesa a La Bastille són 5 €, uns vinets al Carrefour surten per 2... Paris és extremadament car! Sempre et queda l'opció d'anar a dinar al Crouss (menjador universitari) per 2,9€... Evidentment, ens fem passar per estudiants despistats i aprofitem.

- Sembla que volem anar al Louvre, però al final anem al Museu du quai Branly, l'antic museu de l'home. Hi ha una gentada enorme, i molta informació per digerir... acabem saturats!

- Passejant per Mont-Matre, trobem l'épicerie de l'Amèlie, tot i que cap de nosaltres acaba de recordar bé la pel·lícula... El barri molt acollidor!

- El pa és molt més bo que a Barcelona, no hi ha color! Ens fem uns pic-nics que deunido i el Varun està contentíssim!