diumenge, 6 de gener del 2008

Freezing Cold (3-7 de gener 2008)

Un fred glaçat, intens i no gaire suportable han caracteritzat els últims 3 dies de turisme. El dijous, dia 3 ens vam aixecar super aviat i lo primer que ens van dir els pares de la Roisein es que estavem a -1, però no Celsius sinó amb Farenheit... la proporció és 36 Farenheit és 0 graus, doncs -1 uns -18 graus! Per la nit s'havien glaçat les canonades i no teníem ni aigua calenta.. Increible! Així que ens vam vestir com si anéssim d'excursió al pol nord, o sigui a consciència amb mil i una capes, i com no els complements perfectes: guants, bufanda, barret... I bé al sortir al carrer la sensació general després de 10 minuts era de dolor, sobretot en les extremitats: els dits, els peus i tot allò que no estava sota la roba! Tot i així vam ficar rumb a Ellis Island, una illa situada al port de Nova York i que va ser des del segle XIX el punt d'inspecció legal i mèdica dels immigrants que arribaven als EEUU per via marítima, calculen que hi van passar uns 12 milions de persones!

Ara hi ha un museu homenatge als immigrants que van aixecar el pais de les oportunitats. Lloc molt interesant i fonamental per entendre com s’interpreten els Estats Units a ells mateixos i sobretot quina visió en poden tenir d’Europa, un origen fosc caracteritzat per la misèria i la repressió política, social i religiosa. Després vam anar a la illa del costat on hi ha l'Estatua de la Llibertat molt més petiteta de lo que sembla a les pelis! Si reserves les entrades per internet et deixen pujar-hi i vam poder observar les vistes de Manhattan i New Jersey des d'allà dalt. Tot això amb el fred que feia... que no ens vam morir congelades fent cua de miracle!! Però va valdre la pena :)

Els últims dos dies vam dedicar-nos a recórrer tot allo imprescindible que calia ser visitat, vamos el top 10 de qualsevol guia: Pujar al pis 86 del Empire State Building fent totes les fotos possibles des de tots els angles, passejar per Central Park i montar al seu fantàstic carrusel (a diferència de Brusel·les sí ens van deixar pujar-hi), anar a Nacions Unides, prendre algo al bareto de Dr. Jekyll and Mr. Hyde a la sisena avinguda, el MOMA... Fent de turistes autèntiques perdudes enmig de la gran ciutat i els seus enormes carrers! També vam aprendre a utilitzar el metro i vam anar amunt i avall sense perdre'ns, tot un record. Val a dir que tampoc ens va passar res... cosa fora de lo comú coneixent l'historial personal d'aventures i desventures de la Roisein i el meu.

A destacar: el soparet de la nit de reis que ens van montar els papis. Molt currat, amb regalets, menjar vegetarià... i amb concert inclòs. Ara tocar tornar, però quan faci millor temps!!!!