dimarts, 30 d’octubre del 2007

Paris, la ciutat de les llums i l’art (11-15 d’octubre)

Aquest cop ha tocat un viatge sense la Mire... ohhhh! Ens hem repartit les capitals dels nostres veïns: Portugal i França! Què puc dir de Paris?? Diuen que és la ciutat de l’amor, de la llum, de la música i una de les més visitades en el món! És una ciutat per contemplar, per recórrer i per gaudir (fins i tot de la multitud que cada matí arreplega el metro).

Tres adjectius que defineixen la ciutat: Enorme, cara i majestuosa. Museus, monuments i cultura són per tot arreu; terrasses i restaurants a preu d'or, barris que encara són populars a més dels centenars de turistes descarrilats que envaeixen gran part dels carrers. A Paris cal caminar i caminar per trobar-te ben a gust, per notar que tu també formes part de la ciutat. Vagis on vagis sempre trobaràs algun edifici grandiós o algun raconet amb encant.

La capital francesa és capaç d'enamorar a qualsevol amb els seus grans símbols, com la torre Eiffel, Notre-Dame o els camps Elisis, fins als seus carrers, jardins i carrerons perduts per on és un plaer perdre't i si és amb bona companyia més que millor!

Coses a destacar:

  1. El bon temps que va fer. Un sol immillorable que ens va permetre deixar els abrics, bufandes, gorros i demés a casa!
  2. El balconet amb les millors vistes de la ciutat! Esmorzar allà era tot un plaer.
  3. La ineptitud i ineficiència dels treballadors espanyols al banc popular.
  4. La bogeria francesa pel rugby. Sense comentaris.
  5. Les fantàstiques crèpes!
  6. La supèrbia absoluta dels parisencs.
  7. Els tunels interminables del metro, sense pràcticament escales mecàniques. Molt pràctic quan vas a ikea i has de pujar i baixar escales sense parar carregat de mobles!

Llocs remarcables, tot i no tenir molt temps de fer turisme.

  1. Els Champs du Mars i la Torre Eiffel (les vistes ho eren tot)
  2. El museu Pompidou, Notre Dame i el centre de la ciutat.
  3. El mercat de les puces
  4. El quartier de Montmartre i el Sacré Coeur
  5. l’Arc de triomf, sobretot tot il·luminadet!
  6. El Moulin Rouge i el carrer que el precedeix amb la concentració més gran de sexshops per km2 del món
3 Conclusions:

I. He d’aprendre francès ja! Definitivament en algun moment de la meva vida he de mudar-me a algun país francòfon. II. Recordar-me a mi mateixa de no tornar a agafar RyanAir mai més per anar a Paris. Les 8 hores de trajecte entre Girona-Barcelona-Avió-Beauvais-Paris no valen la pena. III. He de tornar, per passejar per tots els raconets que em queden per veure. :)


juDh