dijous, 3 de gener del 2008

Happy New Year from New York!! (30 desembre 07 - 02 gener 08)

Molt bon any a tothom i totdon! Aquest cop des de l'altra banda de l'atlantic i sense la Mire...
Aqui la primera entrada al blog per descriure els 4 primers dies a territori yanqui, de fet els dos primers gairebe no compten perque vaig dormir unes 25 hores!!! El que suposa l'efecte jet-lag que feia que m'anes dormint per tots els raconets: cadires, butaques i sofas inclosos per lo qual les respectives torticolis van ser espectaculars. El viatge en si va ser un tant excepcional, tot el que et pot comportar viatjar amb un gat i anar a EEUU... aixi com tots els controls addicionals que et fan passar i tot plegat! Dins l'avio els sedants van deixar de fer efecte fruit de totes les turbulencies que vam sofrir, segons el capita: fort vent de cara. Pero malgrat tot vam arribar 30 minuts abans de l'hora prevista i els pares de la Roisein ja ens estaven esperant per sorpresa al aeroport!

El dia 31 es comencaven a tancar els carrers propers a Times Square Garden a partir de les 4 de la tarda! El dispositiu policial i gairebe militar era impressionant... cotxes, camions de bombers, i tot tipus de vehicles oficials barraven el pas dels carrers, helicopters sobrevolant la zona i com no check-points per tot arreu on controlaven que la gent no portes armes, ni begudes alcoholiques! Pitjor que qualsevol aeroport de ryan-air. Nosaltres vam agafar una posicio immillorable, a Broadway nomes a 3 carrers de la placa on veiem fins i tot la bola, les llums i sentiem la musica dels concerts (Lenny Krabitz inclos). Lo que s'ha de dir es que estava tot molt mal organitzat: ni pantalles per anar seguint el que passava, ni altaveus, ni res de res... quan havien tancat del carrer 39 al 59 i hi havia mes d'un milio de persones!!! Quina indignacio! Al final nosaltres vam aprofitar per anar a sopar per alla i passejar una mica amb tot l'ambient, realment tota una experiencia! Ahhhhhhh! I sense oblidar que vam prendre el nostre raim amb el compte enrera (clar pq campanades com la placa del sol i el Ramoncin anunciant-les no teniem... tot i que ens ho imaginavem! 6 hores mes tard :P ).


I ahir, dia 1 de gener del 2008 vam aprofitar per anar de compres i visitar els voltants de New Jersey (on tenim la nostra residencia oficial) ja que estava diluviant i tampoc valia molt la pena baixar a Nova York. Vam estar a Elisabeth town, Newark i a Jersey Gardens (un centre comercial immens on vam trobar tot de coses inverosimils). Curiositat: A part d'estar tot ple de banderes dels Estats Units ja que aqui el sentiment patriotic es molt molt gran, tot es enorme: la gent es enorme, les quantitats de menjar al supermercat son enormes (pero molt mes que enormes gigantesques!) i la roba es extremadament barata!!! Per la nit vam preparar un soparet de cumple a l a mare de la roisein que feia anys, molt maco!

Avui hem recorregut Manhattan de cap a peus gairebe: la Zona 0, on estan fent els ciments del que sera un nou rascacels, encara avui impressiona el forat que van fer les torres al desplomar-se i tota la reconstruccio que s'esta fent... sense parlar de les fotos, videos que es poden veure! Se't fica la carn de gallina. Chinatown on per mes estrany que sembli em sentia una mica a casa.. fins i tot hem entrat a un parell de temples buddistes (i casi em fico a meditar en un d'ells!), com no hem dinat en un asiatic noodles amb verduretes i arros amb pollastre... molt a lo thai! Little Italy amb tot de banderes i com no, pizzeries... el Soho amb les seves tendes fashion, el districte universitari, Greenwich (que m'ha encantat, si hagues de viure a NY segur que triaria aquesta zona), la Washington Square on antigament hi havia estables per animals i ara son baretos de lo mes cool! I be, la sisena, la septima, la cinquena avinguda... Tot aixo a -1 graus, sensacio -7... quan hem sortit de casa estava nevant i tot!!!

A vegades em sento com si estigues dins d'una peli....