dimecres, 30 de juliol del 2008

Marató de muntanya al Refugi d'Amitges (25-27 de juliol de 2008)

I de la platja a la muntanya. Aquest cap de setmana hem anat d'excursió al Parc Natural de Sant Maurici, als Pirineus del Pallars Jussà. Balanç total de 6 muntanyistes contra 4 "aficionats", però hem superat la prova i amb nota!

En un temps récord, les motxilles i nosaltres vam pujar fins al Refugi d'Amitges, a tres hores a peu de la civilització, on vam passar el cap de setmana. Des d'allà, envoltats de llacs i muntanyes, vam poder fer tot tipus d'excursions.

El primer dia vam començar forts, i ja podem apuntar a la llista de cims el Pic del Portarró Superior, a 2 733 metres, i el Pic del Portarró Inferior (es un pic que val per dos...!). Vam passar el dia caminant: sobre roques, sobre herba, sobre pedres, per caminets, per no-caminets, trepant per les allaus i alguns més professionals escalant per les arestes de les muntanyes.
Per sort nostra, l'home del temps a la carta de Catalunya Radio se'ns va equivocar de veredicte, i durant tots tres dies va fer un sol brillant. Ens vam banyar a les fredes aigües dels estanys alhora que de nit vam contemplar totes les estrelles.

Diumenge va ser el dia tranquil, i "només" ens vam dedicar a fer escalada. Als més amateurs ens van instruir sobre com posar-se un ernest, uns peus de gat, fer servir els friends, i començar a escalar sobre una via 4+ fins arribar a la R de reunió... I quasi arribo fins a dalt!! Enfi, que almenys hem fet una ampliació del nostre vocabulari molt gran.

I m'he quedat amb ganes de més, a veure quan repetim. Tal i com diu l'Esteve, si tothom anés un dia a l'any a la muntanya, segur que el món aniria millor...!!!

(Mire)