dissabte, 16 d’agost del 2008

De platja en platja per Andalusia (6-11.08.2008)

Erem el Bernat, la Julie, la Mire i la batejada Mami84 (un Fiat Punto platejat molt estupendo) i vam sortir de Barcelona un dimecres a la tarda. Carretera i carretera, vam fer la primera nit a Benidorm, concretament al poble de Finestrat, on vam estar a casa del Raul i companyia.

Dijous vam continuar el trajecte fins a Mojacar i les seves platges, ja a la provincia d'Almeria. La norma era ''platja que parem, platja que provem''. Vam seguir per Carboneras i la seva Playa de los Muertos, i al passar Agua Amarga ja estavem al Parc Natural del Cabo de Gata. Encara per la tarda vam estar a la Platja de los Genoveses i a la del costat, les quals son impressionants!! Aixo si, els noms dels llocs no tenen desperdici. Per dormir, ja vam arribar fins al camping que hi ha dins la mateixa ciutat de Granada, on vam ''plantar la tenda''.

Divendres vam visitar Granada: la Plaza Nueva, el barri de l'Albaicin, els miradors de la ciutat per veure l'Alhambra, les cuevas del Sacromonte, i inclus ens va donar temps de fer-nos un banyet a la piscina del camping. Vam provar tots els tipus de tapas possibles, i vam acabar el dia rebentats.

Dissabte ens vam despertar corrents per pujar a l'Alhambra. Semblava allo un parc d'atraccions per la cua que s'havia de fer per entrar. Dues hores mes tard ho aconseguiem. Durant tot el mati, vam visitar els jardins i els palaus, i vam contemplar les vistes de la ciutat.
A la tarda, arreu de trobar-nos amb un grup de tres noies conegudes, vam anar d'excursio fins a Juviles, un poble perdut (i mai millor dit....) a La Alpujarra, a la Sierra Nevada. Alla vam participar de la festa major del poble, i vam dormir fent un vivac a la muntanya.

Diumenge va ser el dia marato. Baixant de Juviles, vam anar parant pels poblets de La Alpujarra, vam passar per Malaga, i finalment arribavem a temps a Algeciras per despedir la Mami. Algeciras ens va impressionar molt. Passejant pels carrers no hi havia ningu, les botigues tancades, i cap sensacio d'activitat. Per aixo vam passar la tarda a la Platja del Rinconcillo, molt gran, pero molt contaminada degut a la proximitat amb el port.
Dilluns va tornar a donar vida a Algeciras, i vam poder passejar pel mercat i les seves places. La resta del dia, el vam passar a la Platja de Getares, a les afores, des d'on es podia veure Ceuta, i imaginar la costa del Marroc. Realment, faltava poc per arribar-hi...